top of page
מעלה צביה

הסיפור שלנו

מעלה צביה הוא יישוב קהילתי יחיד מסוגו בארץ ואפילו בעולם כולו: יישוב בדרך האימן.

 

היישוב עלה לקרקע בספטמבר 1986 על ידי חברי גרעין "עתיד" - גרעין של משפחות צעירות שהחליטו להקים יישוב חדש בגליל ולממש בו את תפיסת החיים של האימן.

 

כמה שנים לפני כן, על אותה גבעה, היה ניסיון של התנועה הקיבוצית להקים קיבוץ חדש. הניסיון לא האריך ימים, אבל המבנים הזמניים של הקיבוץ הקטן נשארו ומשרתים אותנו בנאמנות עד היום. ונשאר גם השם - המקום נקרא על שמה של צביה לובטקין ז"ל, מנהיגה במרד גטו ורשה ומהמייסדים של קיבוץ לוחמי הגטאות. היא עבורנו מקור להשראה לתקווה, לאומץ לב, ולאמונה בכוחם הלא-יאמן של החיים.

במעלה צביה חיים כיום כ- 340 אנשים - משפחות ויחידים, צעירים, מבוגרים וילדים, מגיל 0 עד 92.

כיוון שכל אחד יחיד ומיוחד, כל אחד מביא איתו מתנות שונות למרחב המשותף: יכולות, אהבות, תחומי עניין והתמחות, ונקודות מבט משלו.

המבוגרים עוסקים כל אחד בתחומו לפרנסת משפחתו, הילדים עסוקים בלגדול, וביחד, בזמן ובמרחב המשותף - בונים, יוצרים, לומדים, יוזמים, חולמים, שואלים, מצליחים, תוהים, טועים ושוב מנסים.

 

היישוב מעלה צביה גדל וקולט חברים חדשים, והוא פתוח לכל אדם שרוצה להצטרף למסע האישי והקהילתי בדרך האימן. הצביון הייחודי של היישוב מעוגן בתקנון המבטא את החזון של הקהילה, ומהווה קריטריון המחייב את מוסדות המדינה בתהליכי הקליטה והקבלה של משפחות וחברים חדשים ליישוב.

 

מעלה צביה הפכה להיות גן-מרפא ומרחב אקולוגי ייחודי, אשר נוצר עם כבוד ואהבה לאמא אדמה ולחיים שהיא מצמיחה; מתוך מחקר ויישום בתחום ההשפעה האנרגטית של צמחים, מים, צבעים צורות והשפעתם המרפאת; ובזכות הרבה מאמצים מתמשכים, בעבודה ובמסירות של הרבה אנשים.

הגבעה הזו, שהייתה בעבר כמעט ללא צמחיה מפותחת וכמעט ללא ציפורים או חיות בר, הפכה תוך כמה עשורים לגן פורח, חורש מפותח, וסביבה מזמינה ומעצימה לאנשים ולמגוון עשיר של חיים.להמשך קריאה על גישה שלנו לאקולוגיה - לחצו כאן.

מערכת חינוך ייחודית צמחה ופועלת במעלה צביה: "תבנית החינוך המוזהב" ובה 3 גני ילדים, בית ספר יסודי וחטיבת נעורים, ובקרוב מאד גם תיכון. התפיסה והדרך החינוכית פותחו על ידי הצוות החינוכי של מעלה צביה, והיא צמחה לשיטת חינוך ייחודית הזוכה להכרה והערכה רבה בארץ ובעולם. בתבנית החינוך המוזהב במעלה צביה לומדים כיום 380 ילדים, מגיל שנה וחצי עד גיל 16, מ- 30 יישובים בגליל.

קראו עוד על תבנית החינוך המוזהב בלחיצה כאן.

"תבנית השלום" היא תנועת נוער שצמחה במעלה צביה, תנועה מקומית עם חיבורים בין לאומיים, משתתפים בה ילדים ונוער מגיל 7 עד 18.

מעלה צביה.JPG

"וממה אתם מתפרנסים? מאוויר ואהבה?"

 

מאפיין ייחודי נוסף של היישוב הוא שמעל מחצית מהתושבים עובדים לפרנסתם בתוך תחומי היישוב, וזאת למרות שאנחנו לא קיבוץ ואין לנו כלכלה שיתופית או אמצעי ייצור משותפים.

כדי לבנות קהילה יש צורך בנוכחות פיזית של חברי הקהילה במקום, ולא רק "כפר שינה" כפי שקורה ביישובים קהילתיים רבים המרוחקים ממרכזי תעסוקה. וכאן, למרות המיקום המאתגר של מעלה צביה מבחינת פרנסה ותחבורה, רבים מתושבי היישוב בחרו להקים את העסק הפרטי או היזמות שלהם בתוך היישוב: מפעלים קטנים, עסקים בתחום הטיפולים האלטרנטיביים, אמנות, נגרות, ומגוון של מקצועות חופשיים. חלק מתושבי היישוב עובדים במערכת החינוך ובתפקידים שונים בקהילה. נוצרה מציאות של קהילה חיה ונוכחת 24 שעות ביממה - דבר שמעצים באופן טבעי חיבורים חברתיים ושיתופי פעולה, וגם מחזק את הביטחון.

מוזמנים לגלות עוד על העסקים השונים בישוב.

היישוב מתאפיין במעורבות גבוהה של התושבים בהתנדבות בפיתוח וטיפוח היישוב וביוזמות יצירתיות. כמעט כל מה שיש כיום במעלה צביה הוא פרי יוזמה ועשייה של אדם או צוות שחלמו, קמו ועשו - מאגם אקולוגי, דרך גינת ירק קהילתית, פעמון לניקוי אנרגטי או פאב מקומי, ועד לבית הספר תבנית החינוך המוזהב. 

 

תושבים רבים ממעלה צביה מעורבים ופעילים בנושאים חינוכיים, סביבתיים וחברתיים במועצה האזורית משגב, ובשיתופי פעולה אזוריים עם היישובים השכנים לקידום מטרות משותפות למען הסביבה והשכנות הטובה.

 

37 השנים של מעלה צביה עד כה היו חלוציות, מלהיבות, מאתגרות ומורכבות מאינספור מאמצים אנושיים קטנים ומתמשכים, עם עליות ומורדות ושוב עליות - כמו החיים עצמם. הדרך הייתה ועודנה רצופה בהרבה רגעי התרוממות רוח, כמו גם משברים, אי-הסכמות, אכזבות וחלומות שעדיין לא התממשו, ולצדם שגרה ברוכה וחיי יום-יום של יחידים, משפחות וקהילה.

היישוב ממשיך להתפתח ולגדול - במשפחות חדשות, במבני ציבור, ביזמות ובעשייה קהילתית. אנו מאמינים שהמאמצים שנעשים כאן, והפירות שצומחים כאן, הם לא רק בשבילנו, ולא רק בשביל עכשיו.

 

עבורנו, חברי קהילת מעלה צביה, זו רק ההתחלה. אנו בוחרים לצפות קדימה אל העתיד הלא ידוע ולקדם את פניו בברכה. זו גם הסיבה שחברי הגרעין המייסד של היישוב בחרו את השם "עתיד מעלה צביה" לאגודה השיתופית. זה היה נכון אז ונכון גם היום.

 

הסיפור ממשיך, ואנחנו סקרנים לגלות מה יהיה הפרק הבא שלו...

תודות

מעלה צביה לא הייתה קיימת ולא הייתה מה שהיא היום

ללא השותפות, העזרה והתמיכה של רבים רבים.

 

תודה לליאו, ולרות ארמין, אשר ממשיכים להיות עבורנו מקור השראה בלתי פוסק.

תודה לאתרה מקיי אשר בחייה יוצרת אפשרות לעתיד אחר.

עבודת חייהם של אנשים אלה היא מגדלור של אור ושל תקווה.​

 

תודה לאנשים יקרים כה רבים, למוסדות ממשלתיים, מוניציפליים ופילנתרופיים, אשר תומכים, תורמים ומלווים את היישוב לאורך השנים מיום ההקמה ועד היום.​

 

תודה למועצה האזורית משגב

שמהווה בית חם למעלה צביה בתוך פסיפס של קהילות ייחודיות בלב הגליל

 

תודה לצביה לובטקין ז"ל

אשר את שמה זכינו לשאת בשמו של היישוב שלנו.

בזכותה ובזכות בני דורה אנחנו יכולים לחיות כאן, היום, בישראל.

 

 תודה לדרך האימן, לחברי קהילת האימן בישראל, לחברי קהילות האימן בעולם השותפים לדרך, ולחברי מעלה צביה לאורך השנים.

 

תודה לכל מה שמאפשר חיים ולכל מה שמלווה את בני האדם ומברך את חייהם.

 

אנו כאן חשים ברי-מזל עד מאוד

bottom of page